“Miód i wino jak ogień i woda” to tytuł spotkania, które odbyło się w minioną środę 9 listopada 2022r.
Wykład ten podzielony był na dwie części: pierwszą część dotyczącą wina poprowadziła mgr inż. Alicja Napiórkowska, drugą część o miodzie poprowadził mgr inż. Radosław Bogusz. Prelegenci to aktualnie doktoranci Szkoły Doktorskiej SGGW w Warszawie w dyscyplinie technologia żywności i żywienia.
Podczas spotkania słuchacze Sokołowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku mieli okazję poznać historię winiarstwa, rodzaje win i ich charakterystykę, a także wiele faktów i mitów na temat miodu, o właściwościach i rodzajach miodów. Po wykładzie studenci otrzymali kolejne wpisy do indeksów.
Przypominamy wszystkim studentom, że 30 listopada odbędzie się kolejny wykład SUTW, który poprowadzi Olga Mrawiec – dietetyk kliniczny, absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.