„Moje serce, prawidłowe odżywianie”

Słuchacze Sokołowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku w czwartkowe popołudnie wysłuchali wykładu Olgi Mrawiec, która jako dietetyk kliniczny zajmuje się optymalizacją żywienia w chorobach przewlekłych takich jak: otyłość, cukrzyca, alergie, zaburzenia pracy tarczycy czy coraz częściej występujących chorobach autoimmunizacyjnych.

W swojej pracy zajmuje się również spersonalizowaną profilaktyką zaburzeń neurodegeneracyjnych, a także elementami dietoterapii mającej na celu spowolnienie progresji chorób neurodegeneracyjnych do których należą m.in. choroba Alzheimera czy choroba Parkinsona.

Podczas owej prelekcji Olgi Mrawiec nasi słuchacze dowiedzieli się jak należy dbać o swoje serce, jak prawidłowo powinna wyglądać ich dieta, co jeść, a czego raczej unikać. Wykład ten spotkał się z dużym zainteresowaniem wśród seniorów. W ostatniej części spotkania słuchacze mogli rozwiać swoje wątpliwości co do różnych kwestii, a prelegentka chętnie odpowiadała na wszystkie pytania.

Przypominamy, iż 22 lutego odbędzie się kolejny wykład dla studentów Sokołowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku, tym razem wykład wyjazdowy. (wyjazd do Liwa o godz. 16.30)

Paweł Kryszczuk

Related posts