Sokołowski Ośrodek Kultury
będzie:
SUTW: Jak wspierać odporność w okresie jesienno-zimowym
29 września 2021 |17:00
Sokołowski Ośrodek Kultury
będzie:
SUTW: Jak wspierać odporność w okresie jesienno-zimowym
29 września 2021 |17:00
Sokołowski Ośrodek Kultury
będzie:
SUTW: Jak wspierać odporność w okresie jesienno-zimowym
29 września 2021 |17:00
Sokołowski Ośrodek Kultury
będzie:
SUTW: Jak wspierać odporność w okresie jesienno-zimowym
29 września 2021 |17:00
Sokołowski Ośrodek Kultury

Sokołowski Uniwersytet Trzeciego Wieku zaprasza na wykład Olgi Mrawiec, dietetyka klinicznego pt. “Jak wspierać odporność w okresie jesienno- zimowym”.

Okres jesienno-zimowy związany jest  z większym ryzykiem rozwoju chorób na tle infekcyjnym. Seniorzy są grupą szczególnie narażoną, zatem powinni odpowiednio przygotować swój organizm na przyjście chłodniejszych dni. W tym celu warto zdobyć wiedzę w jaki sposób prawidłowo budować odporność organizmu. Na co należy zwrócić uwagę w swojej diecie? Czy suplementacja jest wskazana, a jeśli tak to jakie preparaty wykazują największą skuteczność w walce z wirusami?

Olga Mrawiec

Dietetyk kliniczny specjalizujący się głównie w zaburzeniach żołądokowo-jelitowych. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Zajmuje się leczeniem żywieniowym alergii pokarmowych, zespołu jelita drażliwego, SIBO oraz kandydozy. Pomaga osobom borykającym się z oporną w zwalczeniu nadwagą lub otyłością, poprzez eliminację jej źródłowej przyczyny (dysbioza jelita, liczne nadwrażliwości pokarmowe, zaburzenia metaboliczne).

Interesuje się także żywieniem w chorobach neurorozwojowych, charakteryzujących się szeregiem nieprawidłowości dotyczących rozwoju ruchowego, intelektualnego oraz społecznego dziecka (Autyzm, ADHD, Zespół Aspergera). Jest zwolenniczką indywidualnego i holistycznego podejścia do pacjenta.
Cenne doświadczenie zdobywa także jako szkoleniowiec oraz edukator żywieniowy, który z pasją dzieli się zdobytą wiedzą z innymi pacjentami oraz dietetykami. Aktywnie publikuje autorskie artykuły na łamach czasopism branżowych poświęconych tematyce żywieniowej.

Wstęp wolny dla słuchaczy SUTW.

14 października 2021 - 5 listopada 2021
26 października 2021 | 17:00
27 października 2021 | 16:30
Skip to content