Sokołowski Ośrodek Kultury
będzie:
SUTW: Probiotyki w profilaktyce oraz leczeniu
30 listopada 2022 |17:00
Sokołowski Ośrodek Kultury
będzie:
SUTW: Probiotyki w profilaktyce oraz leczeniu
30 listopada 2022 |17:00
Sokołowski Ośrodek Kultury
będzie:
SUTW: Probiotyki w profilaktyce oraz leczeniu
30 listopada 2022 |17:00
Sokołowski Ośrodek Kultury
będzie:
SUTW: Probiotyki w profilaktyce oraz leczeniu
30 listopada 2022 |17:00
Sokołowski Ośrodek Kultury

Sokołowski Uniwersytet Trzeciego Wieku zaprasza na wykład dietetyka klinicznego Olgi Mrawiec pt. “Probiotyki w profilaktyce oraz leczeniu”.

Prawidłowa mikroflora jelitowa jest kluczem do naszego zdrowia. Niestety przewlekle przyjmowane leki, niewłaściwa dieta oraz stres bardzo poważnie ją zaburzają, przyczyniają się do wielu problemów zdrowotnych. Należą do nich cukrzyca, miażdżyca, otyłość, alergie czy choroby układu pokarmowego.

Obecnie na rynku aptecznym widzimy wysyp różnych preparatów. Jak zatem wybrać odpowiedni preparat w zależności od problemu zdrowotnego? Czym się kierować podczas wyboru probiotyku? Na te i wiele innych pytań znajdą Państwo odpowiedzi na wykładzie dedykowanym probiotykoterapii.

Olga Mrawiec

Dietetyk kliniczny specjalizujący się głównie w zaburzeniach żołądokowo-jelitowych. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Zajmuje się leczeniem żywieniowym alergii pokarmowych, zespołu jelita drażliwego, SIBO oraz kandydozy. Pomaga osobom borykającym się z oporną w zwalczeniu nadwagą lub otyłością, poprzez eliminację jej źródłowej przyczyny (dysbioza jelita, liczne nadwrażliwości pokarmowe, zaburzenia metaboliczne).

Interesuje się także żywieniem w chorobach neurorozwojowych, charakteryzujących się szeregiem nieprawidłowości dotyczących rozwoju ruchowego, intelektualnego oraz społecznego dziecka (Autyzm, ADHD, Zespół Aspergera). Jest zwolenniczką indywidualnego i holistycznego podejścia do pacjenta.
Cenne doświadczenie zdobywa także jako szkoleniowiec oraz edukator żywieniowy, który z pasją dzieli się zdobytą wiedzą z innymi pacjentami oraz dietetykami. Aktywnie publikuje autorskie artykuły na łamach czasopism branżowych poświęconych tematyce żywieniowej.

Wstęp wolny dla słuchaczy SUTW.

Skip to content